Woonark De Barn, Nigtevecht

Beschrijving

Woonark De Barn
Richard de Winter & Maureen Yntema, Nigtevecht

Type:
Woonark

Gebouwd:
2017 (door ABC Arkenbouw)

Ontwerp:
Bob Ronday Architectuur

Bruto vloeroppervlak:
280 m2

 

Details

Een woonark in de Boerenvecht – dat die De Barn heet, Engels voor boerenschuur, mag geen verrassing zijn. De ark zelf, afgewerkt met duurzaam frakéhout en zowel gasvrij als energiepositief door een warmtepomp en zonnepanelen, past minstens zo goed bij de omgeving. Richard en Maureen wilden een modern ontwerp dat moeiteloos zou opgaan in het landschap. Daarom realiseerde architect Bob Ronday op de bovenverdieping een tribune die door een grote harmonicaschuifwand de verbinding met de tuin en het water vormt. Ook in de woonkeuken zorgt een schuifwand voor verbondenheid, en de keukenramen zijn zó geplaatst dat de oer-Hollandse molen even verderop altijd zichtbaar is. Zo zijn binnen en buiten in deze ark naadloos met elkaar verbonden. Buiten en buiten trouwens ook: tuinarchitect Jeroen Hamers heeft een natuurlijk oeverconcept bedacht met lage beschoeiing en riet dat het natuurlijke plaatje afmaakt. Het spreekwoordelijke puntje op de i.